TILLSAMMANS vol 2 (Dag 3)

HALLI HALLÅ!

Oj, vad snabbt tiden springer iväg! Andra omgången av TILLSAMMANS är i full gång och vi är redan inne på den tredje dagen av fem. Dagarna har hittills fyllts med möten i stor grupp där alla barn oavsett ålder dansat tillsammans mot torsdagens flashmob i Sveaparken. Där kommer vi se över 30 st grymma barn och unga dansa tillsammans i gräset.

Den här omgången dansar vi 3 timmar om dagen, vilket innebär att vi hinner med en massa roliga saker. Vi har fokuserat på att lära känna varandra, samarbeta, improvisera och kombinera olika rörelser med varandra. Allt i en härlig blandning från dansens smörgåsbord 🙂

Gruppen för barn i ålder 8-10 år ser stor glädje i att improvisera och skapa själva. De kastar sig in i utforskande situationer med ett öppet sinne och vill vara delaktiga i vad som händer under varje övning. Detta tycker vi är inspirerande och användbart inför fredagens avslutning ..
I den äldre gruppen för unga mellan 11-14 år har duettarbete varit ett lyckat inslag, där vi pedagoger både ger olika uppdrag i kombination med eget initiativ till rörelsernas uttryck och utformning, från eleverna. De kämpar hårt med en koreografi baserad på satt rörelsematerial och visar utveckling i den för varje dag som går.

IMG_5705

Igår var även Värmlands Folkblad hos oss och gjorde ett stort reportage som blev både framsida OCH baksida i dagens upplaga. Vi uppskattar såklart att de prioriterade TILLSAMMANS 2015.
HÄR GÅR DET ATT LÄSA REPORTAGET

IMG_5708IMG_5707

IMG_5706
(Grupp 8-10 i bild)

TILLSAMMANS christmas edition!

Tack vare ett lyckat sommarläger i Grums ska vi nu komma tillbaka och sprida dansen på vårt vis igen genom ett 3 dagars dansläger under jullovet. Vi har arbetat några veckor med förberedelserna och snackat ihop oss med Kulturskolan i Grums som ännu en gång är med och stöttar projektet (tack så mycket!).

All information hittar ni här på dagvattendans.se under danspedagogik/danslägret Tillsammans. Det har redan trillat in många anmälningar, vilket ju gör oss väldigt glada och vi ser fram emot att få träffa några bekanta ansikten från i somras, men också de nya barnen som kommer delta i lägret =)

Till er föräldrar med danssugna barn, är TILLSAMMANS en ypperlig julklapp som innehåller allt från kompishäng till fina minnen och självklart MASSA DANS!

Tveka inte att anmäla er!

Via den här länken kommer ni snabbt till informationen för anmälan till lägret!

http://www.dagvattendans.se/?page_id=36

fin på alla barn

ALLT GOTT!
/Anne & Issa

Storstädning

d001
Inför hösten hade vi som mål att uppdatera vår webb. Den behöver storstädas både vad gäller bilder, men också befintlig information ska uppdateras och bli aktuell. Igår träffade vi vår gode vän och samarbetspartner Benjamin (han som skapade hjulet åt oss i D001) för att fota Dagvatten i en riktig studio. Nu har vi ca 800 bilder att gå igenom, allt från egna profilfoton till kreativa grupporträtt i temat som vår nya research skvallrar om. Vi kommer fylla på vår webb med aktuell info successiv då vi just nu ligger i arbetet med ett nytt ganska stort projekt som behöver prioriteras. Det blev hur som helst en rolig kväll och ironiskt nog hade vi nog alla svårast att fota ”vanliga” CV -bilder. Varför är det så? 4 dansare som inte kan ta en vanlig bild ”hej-så-här-ser-jag-ut-rakt-upp-och-ner” utan att svettas floder, bli obekväm om fnissig (!?) haha..

IMG_0031

IMG_0018

IMG_0033

Ja, ni ser ju själva. Inte helt lätt alltid.

Eftersom hösten innebär främst fältstudier i ämnet vi nu kommer skapa en ny föreställning kring känns det alltid så bra när vi gör saker ihop som kompani alla 4. Oavsett vad det handlar om.

Den här veckan kommer vi outa vad vi jobbat med den senaste månaden så en titt in här igen närmare fredag, skulle jag varmt rekommendera!

Tjao.

IMG_0394

Bolagsstämma Dagvattendans

Att jobba i ett danskompani är så himla roligt och det finns egentligen inga gränser för vad som är möjligt när det kommer till drömmar och visioner. I Dagvatten är vi bra på att drömma, för då är vi som mest kreativa. För att drömmar och visioner ska bli verklighet krävs en hel del planering och som danskonstnär finns en hel djungel av olika tillvägagångssätt man kan välja att använda vid skapandet av sin verksamhet. Förra året testkörde vi ett par projekt (något som kan vara klokt om man tänker starta sin egen firma eller förening).

Att testköra projekt innebär att man prövar om en idé faktiskt funkar i relation till en efterfrågan/publik, för att sen ta ställning till om det är en bra grund till alternativt ett företag, förening eller liknande.

Under dagens morgonmöte var det stort fokus på administrativt arbete för att göra våra pågående projekt större och bättre, då vi faktiskt sett att det finns ett stort dagvattenbehov i vissa delar av Sverige .. Innan jul kommer vi lägga extra krut på att preppa våren (både sceniskt och pedagogiskt), för att de drömmar och visioner vi just nu spånar kring ska bli VERKLIGHET.

HÄR är en länk till bolagsverkets webbsida, tips till den som har en smart och kreativ verksamhet på gång..

Alla dagvattnarna har roliga jobb och projekt vid sidan av arbetet med Dagvatten som danskompani. Det känns såklart jättekul att vi börjar etablera oss mer och mer både som dansare, koreografer och danspedagoger, vi ser det som något viktigt för allas egna personliga utveckling, heja oss!

Bjussar på en fantastisk bild från sommarens upplaga av scenkonstprojektet ”TILLSAMMANS” som avslut på dagen inlägg. DSC06731

 Underbart coola kids + Jag, Matilda & Anne in action 🙂

Over and out!
/Issa

SEMESTER!

10487379_10152468740693257_1341617019607282550_n10471001_10152468879603257_6724071802875331907_n

Dagvatten tar semester nu en stund för att samla inspiration till sensommaren och höstens kommande projekt och jobb. Det passar utmärkt nu med lite vila, så att våra kreativa själar får fyllas med nya spännande frågor och kontexter! Men vi är tillbaka snart igen, kvickare än du tror!

/Dagvatten

D3 på TILLSAMMANS 2014!

God kväll där ute!

Här kommer en hälsning från hela Dagvatten och alla barn som just nu deltar i danslägret TILLSAMMANS i Grums. Vi är nu på dag 3 av 5 och dagarna har bara sprungit iväg med allt kul som vi hittills har upplevt tillsammans.

Vi har dansat (såklart) och lekt, haft en hel del samarbetsövningar och lärt oss coola akrobatiska moment. I danssalen är det varmt, därför uppskattas drickpauserna och vår goda fika/mellis bestående av kvarg och god ostmacka.

Idag har den äldsta gruppen (11-13 år) dansat utomhus, för att få in rätt känsla inför morgondagens flashmob som kommer köras på två hemliga platser i Grums centrum..

Här kommer ett litet axplock av bilder, där ni kan få en skymt av allt roligt vi sysslar med på dagarna:

Trumsamling efter fika
Trumsamling efter fika
Fikabrudar!
Fikabrudar!
Dansar "happydansen"
Dansar ”happydansen”

Nu ska vi sova, och ladda inför en ny dag fylld med dans!

/Issa & Matilda

 

 

En hälsning mellan två platser

Hej där ute!

Idag är det torsdag och för mig började dagen riktigt tidigt när klockan ringde 05.00 för att bege mig mot Stockholms Centralstation och resan mot Värmland med slutdestination GRUMS och årets upplaga av TILLSAMMANS.

Som projektledare och lite utav spindeln i nätet är det nästan lite rörande när jag tänker på att det här för 6 månader sen bara var drömmar och planer, och nu enligt klyschan faktiskt är av verklighet att vi i Dagvatten ska få skapa den här upplevelsen med alla barnen. Det blir av på riktigt, och det med råge eftersom vi alla 4 kommer visa oss i våra allra starkaste element – dansundervisning och vass scenkonst!

Kvar på agendan är just nu bara en del praktiska punkter. För mig blir det en förarbetar -dag i morgon med en tur till Grums för att stämma av med lite olika samarbetspartners, hämta nycklar och bädda för en bra struktur när det sen drar igång på lördag. Vår finska prinsessa Anne trillar in på stationen vid 18 och de andra dagvattnarna (Veronika och Matilda) först lördag, bruna och fina efter sin utlandsresa.

Jag har lite förträngt att jag fyller år på lördag. Men tanken slog mig just att det inte finns ett bättre sätt att fira sin födelsedag på och jag ska njuta varenda sekund av alla barns dansande.

Nu ska jag dricka upp mitt Starbuckskaffe och skapa en härlig playlist till varje grupp med den bästa musik som finns!
Allt gott!
/Spindelkvinnan

Tillsammans

1 månad kvar

Om exakt 1 månad har vi avslutat första upplagan av danslägret ”TILLSAMMANS”. Det är alltså mindre än en månad kvar nu tills projektet går av stapeln och vi arbetar för fullt med sammanställningen av alla grupper och förberedelser som hör till projektet. Kommande vecka har vi kommit överens om att lägga extra krut på utformningen av lektioner för respektive åldersgrupp. Eftersom vi tillsammans utgör en fantastisk fyra med pedagogiska förmågor mot ett åldersspann från låga åldrar till äldre kan vi känna oss trygga i hur vi kompletterar varandra som lärare och pedagoger.

Som det ser ut nu kommer vi antagligen söka en assistent för lägerveckan som ska hjälpa till och underlätta vårt arbete. Assistentuppdraget är ett ideellt arbete som öppnar upp möjligheten för den som vill se hur ett projekt av den här kalibern växer fram. Vi kommer berätta mer om det i ett senare inlägg..

42 barn har nu anmält sig och vi är så glada över trycket på dans som verkar blommat hand i hand med våren i Grums kommun.

Allt gott!
/Dagvatten

Ett litet sandkorn

Just nu håller vi på med instuderingen och skapandet av ett nytt dansstycke, som kommer ha sin premiär i Värmland under sommaren 2014. Vi alla har haft så kul under det här året med hjulet och ”D001” som flurerat på lite olika scener runt om i Stockholm, men det känns pirrigt och väldigt bra att vi fortsätter bygga upp vår repertoar med något nytt nu. Självklart i väldigt mycket Dagvatten -anda, men i nya sammanhang och kontexter att utforska.

Just nu arbetar vi med en del i stycket som kallas för ”KORN”. Det är ett solo -score som jag själv skrivit och koreograferat. Det känns väldigt inspirerande att utgå från, när vi nu sätter det i ett sammanhang med 4 dansare. ”KORN” handlar om magiska känslor, självförtroende och att våga rubba det som känns stabilt.

I övrigt har vi fått in förvånansvärt mycket anmälningar till ”TILLSAMMANS” trots att den riktiga marknadsföringen av projektet ännu inte dragit igång – JÄTTEKUL! Jag längtar efter 14 juni (som dessutom är min födelsedag) när alla kids trillar in i sporthallen, ivriga på en veckas svett, rytm och kompishäng. Just nu har vi många bollar i luften vad gäller samarbeten, budget, logotyper och layouter som vi mixtrar och grejar med och om allt blir som vi vill, har vi snart ännu en positiv sak att avslöja för våra danshungriga deltagare…

Den cliffhangern får avsluta dagens inlägg, ha en fortsatt fin onsdagkväll!
Veronika_300
I Bild: Veronika, en av dansarna i Dagvatten.
Läs hennes roliga presentation om sig själv under /om oss.

/Issa, Projektledare för ”TILLSAMMANS

Glada besked & glada magar

Vi vill tacka Ica Klingan i Grums för sponsring av mellanmål till alla barn som kommer delta under ”TILLSAMMANS” den 14 – 18 juni. Att ta hand om sin kropp och ge den goda och nyttiga alternativ för att orka dansa mycket och länge är något vi i Dagvatten prioriterar. Vi är så glada och tacksamma över att Ica Klingan ställer sig bakom kulturutövandet i Grums. STORT TACK!

ica-supermarket-logotyp

På tal om mellanmål så har vi som tradition att alltid styra upp ett ordentligt och bra fika när vi repar, en fika kan bidra till mer än bara en mätt mage. Vi får en mysig stund med varandra och kan prata om andra saker än bara sånt som rör projektet eller vad vi repar på. När vi lägger in långa rep på helgen kan en fika göra att vi får en skönare ”helg -känsla” och kan bidra med glad och positiv energi på repet. Frukt och nötter i all ära, men en god äppelkaka är ju heller aldrig fel?

bild

Här är fikastunden från inspelningen av trailern till vårt dansstycke ”D001”
i bild:
Diana (som filmade), Matilda, Anne och Veronika. Jag själv var fotograf i stunden!

Ha en fortsatt bra vecka gott folk!