Slår vad och uppdaterar

Bloggen har legat på is ett tag. Förhoppningsvis har ni följt Dagvatten och vårt arbete på facebook! För att uppdatera er kort närmar sig danslägret TILLSAMMANS sommaren 2015 i Grums och det jobbas på med den konstnärliga researchen BILLY (en process framvuxen ur tidigare diskuterat tema vi uppdaterade om i blogginlägget ”Temat på Post-it”) som vi även kommer jobba med intensivt under en residens/research helg i Karlstad. Vi står inför en sjysst plattform för kreativitet, skapande och inspirerande möten! Följ oss under denna process i juni via facebook och det nystartade instagram kontot. https://instagram.com/dagvatten/

Det är så spännande för oss att följa hur många som anmäler sig till TILLSAMMANS omgång nummer tre (winter edition inräknat) att vi dagvattnare har kommit överens om att slå vad om antalet. I Karlstad väntar ett gott och lyxigt pris för den/dem som har gissat rätt.  Blir det kanske Anne (som koncentrerat skriver ner sin gissning nedanför)? Eller blir det Matilda som, eftersom hon inte kunde vara med dagen vi officiellt slog vad, engagerat postat in sin gissning från Malmö? Spänningen är olidlig.

IMG_5750

 

Temat på Post-it

Post-it lappar i all ära, men…
Nej! Inga men. Post-it lappar bör ha all ära de kan få! De fungerar jättebra när en grupp ska bolla konstnärliga visioner och idéer sinsemellan. Allting är samlat framför ögonen på en, enkelt sammanfattat med ett ord eller två. Kan det bli mer praktiskt?

Rätt som det var föll vi dagvattnare in i ett tema under vårt kreativa möte idag över välgjorda och goda scones hemma hos Anne. Jag ska också påpeka att vi köpte med oss en supergod juice med smak av äpple och jordgubbar. Återigen är jag inne på fika, men sådant är viktigt. Något gott för magen gör ett mysigt möte. Tillbaka till temat:
Temat har varit föreslaget ett tag nu och ni kan helt säkert hitta det på vår hemsida. Any ideas on what it might be? Scrolla runt, läs och gissa på Dagvattens fb-sida vettja! Hur som helst, behövde vi verkligen kladda på massa post-it lappar när temat har cirkulerat i luften ett tag? Självklart! Allting är en process och ett tema behöver ibland lite förstärkning – olika utgångspunkter att starta researchen ifrån. En post-it session med spontant flödande tankar skapar goda förutsättningar för detta.

För att ge en ledtråd till vad temat kan vara planerar Dagvatten, under nästa möte, ett besök på IKEA. Blev det uppenbart nu? Vi får väl se vad som händer under och efter besöket. Hej så länge!God-Morgon-Strawberry-3

Dagvatten.post it

Ready, Set, GO!

Början på september, det mörknar, höstvindarna blåser och det regnar hårt om kvällarna. Japp, nog är det så att det börjar bli höst igen och att vi just nu upplever det lilla som lever kvar av sommaren 2014 – solen vars strålar fortfarande borrar igenom molnen. Dags att vinka, säga hejdå och gå vidare. Det var precis vad Dagvatten möttes för att göra idag. En efterlängtad träff! Kafé Mocco på Nybrogatan fick bli samlingsplats för dagvattnarna imorse – god frukost och snack om vad som komma skall. Mötet öppnas med att gå igenom hur var och en mår – något som är typiskt svenskt tydligen. Eller vad var det du sa Anne? 😉

Sedan kom vi in på…

Vilka pengar ska sökas? Blir det Open Stage och/eller några små dansgig här och var inom den närmsta framtiden? Hur ser det ut på festivalfronten? Hur ska ansvaret fördelas? Det här var NÅGRA frågor som diskuterades idag. ”D001” är ju bra, men det är dags för ett nytt stycke är vi alla ense om! Under kommande möten kommer vi garanterat skriva, klistra upp, kladda på, skrynkla ihop, bränna och torka upp spillda te-fläckar med post-it lappar i olika färger med våra kreativa idéer på. Dagvatten är tillbaka – back on track och redo för att jobba! Vi har redan bokat nästkommande möten eftersom vi knappt kan bärga oss med vad som är på G. En liten hint:
Isabell och Anne ska börja spåna på och arbeta fram ett projekt som liknar något Dagvatten tidigare genomfört.

Det är heller inte enbart ett nytt dansstycke som successivt ska börja arbetas fram utan hemsidan väntar på att få fräschas upp med nya bilder, nyheter och inlägg. Håll utkik!

Dagvatten Mocco möte Yours truly /DAGVATTEN

Avrundning

Igår samlades byborna i Grums på Gruvans stora scen för att få sig en dos av dans – ”TILLSAMMANS” avslutningsföreställning avslutade sommarens dansläger. Barnen hade spridit händelsen vidare till släkt och vänner vilket gjorde att salongen nästan blev fullsatt.  Vi blev oroliga över att fikat inte ens skulle räcka till! ”Sharing is caring” kom vi på och styrde upp en strategisk plan – en kaka var till att börja med.

De äldre barnen fick sig nya scenkläder innan vi drog igång med eftermiddagens genrep. Det var roligt att ge bort en gåva – en sommar T-shirt som varar länge eftersom det finns utrymme för att växa in i den. På grund av barnens fina engagemang och lyhördhet under hela lägret var de väl värda denna T-shirt samt ett diplom som bevis och tack för deltagande i Dagvattens sommarläger 2014.
Barnen mötte publiken med en professionell attityd. Modiga, ivriga och generösa tog de för sig på scen och gav en galant kick-off till midsommarhelgen! Efter fikat (som räckte till) bjöd Dagvatten på ett smakprov ur föreställningen ”D001”. Golvet var säkert det bästa vi dansat på då vi obehindrat gled fram i våra slides med fart. Det var kul att mötas på scen och dansa ihop igen!

Vi startade dagen med den yngsta gruppen som hade sin avslutning i badhuset i form av öppet hus dit släkt och vänner fick komma och se hur vi har jobbat med barnen under dessa fem dagar. Nerverna var på sin spets men stämningen var ändå go och glad. Publiken var med och stöttade med applåder och apps för både dokumentation och publicering. Little did they know att de skulle få vara med i ett fartfyllt dansstop. Mormor dansade, far dansade, moster dansade – alla dansade tillsammans. Småttingarna fick såklart även sina T-shirts, en kram och ett diplom var.

Vi i Dagvatten avslutade med en middag ute på Brasseriet i Karlstad. Med oss hade vi Isabells mamma och syster som vi ville tacka för all hjälp och stöd vi fått under lägret genom att bjuda på en tallrik god mat. Nu sitter vi på tåget in till Stockholm, och en av oss till Laholm. Klockan är 07:17, vi käkar sista kvargen och ostmackan som slinker ner tillsammans med många minnen från ett lyckat professionellt arbete. Grums – vi ses nästa sommar igen!

Hälsningar,
Veronika, Anne, Isabell och Matilda

IMG_6343 IMG_6346 IMG_6353 IMG_6354 IMG_6357 IMG_6362

D4 – Klingans flashmob med mera

Fjärde dagen har lidit mot sitt slut. Vi avslutade med att handla scenkläder till alla 53 deltagande barn – det blev coola outfits med färg och ränder! Vi är helt säkra på att avslutningsshowen nu har grädden på moset och att lägret avslutas med glada miner.

Dagen var fylld med olika ofantligt spännande händelser! De allra minsta fick gestalta olika djur – allt från dinosaurie till marsvin, för att sedan hoppa in och trängas i rockringar. Föräldrarna får komma imorgon och beskåda detta underverk och till och med dansa TILLSAMMANS med barnen!

Mellersta gruppen har stenkoll på koreografierna – ”Waves” bara flyter på utan tvekan och ”Fortune days” har ett gott öde framför sig! I luften flög volter och det skreks ”här kommer vi”, för alltid kommer vi att minnas gruppens energi!

Flashmoben ”ICA-dansen” fick sig en suverän premiär idag när äldsta gruppen tog plats utanför ingången till butiken och ägde kundvagnsgreppet och formen på bananen. Det blev ett välutfört tack till butiken ICA Klingan som sponsrat oss med kvarg och ostmacka! ”ICA-dansen” är en av tre koreografier som den äldsta gruppen kommer att visa upp under morgondagens föreställning i Gruvan.

Dansarna är glada och danspedagogerna stolta. Det har varit en fantastisk dag!

/ Veronika, Anne och Matilda

IMG_6314 DSC06692 DSC06662

Free 5.0 & måleri

Hej alla!

Nu är det inte alls lång tid kvar tills lägret ”Tillsammans” i Grums går av stapeln. Tiden bara flyger fram! Inte sant? Vi har i alla fall knappt hunnit greppa den. Sommaren är här, men dessvärre har vädret snabbt skiftat från strålande sol och utlandsvärme till grå moln och regn som kommet ur en sprayflaska. I detta – något irriterande regnväder – har Dagvatten idag passat på att dra en shoppingrunda för läger- och föreställnings/projektsyfte. Det går bra nu! 😉 Färgglada Nike Free 5.0 och en tröja lik en målarduk med färg på från Weekday var vad som rymdes i budgeten. För att pusta ut lite, mitt i ruset runt Stockholms smockade shoppinggator där Isabell nästan tacklades ner av en resenär med stor rullväska, tog vi en paus på Wayne’s i Adlibris bokhandel. Kul att prova på fik belägna  i alla hörn och kanter. På Wayne’s gick diskussionen het kring om den nya yoghurt lassin med smak av mango, kanel, ingefära och vanilj skulle heta morotskaka. Hade den hetat det hade Veronika aldrig köpt den. Däremot skulle Isabell och Matilda göra det. Hm. Tur att lassin vid namn morotskaka i så fall skulle ha ett par köpare. 😉

 

 

 

Posting the Poster

God kväll läsare!

Om ni hållit utkik efter affischen är kvällen kommen då ni nu får se den. Ta en titt! Det är första versionen, små förändringar kommer att ske, men nedan ser ni helheten. Tiden flyger fram märker vi – våren är kommen och det betyder bara en sak, sommaren är snart här! Dansläger, YEAH! 😉 Fyll era glas med vatten. Skål!

1901610_10202333890682640_292992898_n

 

Vattendagen & inrullande anmälningar

Efter ett oväntat kraftigt snöfall under veckan är solen tillbaka och strålar  i Stockholm. En härligt varm dag som denna vill vi meddela er om att anmälningarna till sommarens dansläger  ”Tillsammans” i Grums har börjat rulla in, och informationen har bara legat ute några dagar. Vi är glada och hoppas på att fler barn och ungdomar vill vara med och dansa! 😀

Idag uppmärksammar vi även internationella vattendagen. Häll upp ett glas vatten, ta en klunk och fira gott folk! Vatten är viktigt!  

IMG_0605   Sol, grönska och dagg. SKÅL!

Lights, camera, snap!

Handstående, bokstavspyssel, musik och fötter – fyra lekfulla, kreativa och fokuserade dagvattnare gjorde torsdagens fotosession. Arbetet med att framställa en affisch för danslägret ”Tillsammans” i Grums, Karlstad är igång!
Musiken spelade i bakgrunden och i full fart med en nypa eftertanke knäppte vi bild efter bild med fokus på fötter och ben. Inte enbart tog vi foton för affischens räkning – personliga profilbilder för framtida bruk blev också en del av sessionen. Nästa steg i processen blir att titta igenom alla foton, redigera och välja ut fotot som har DET som krävs för att sättas upp i marknadsföringssyfte ute i samhället vi rör oss i. 😉 Först och främst ska fotot genomgå en makeover i händerna på nya samarbetspartnern Hampus Ershagen. Håll utkik efter resultatet!

Hej så länge!

DSC01305

GRATTIS

Hurra! Nu är vi här – möblerna har flyttat in i lägenheten. Vi trivs bättre än någonsin förr. DAGVATTEN har färdats i rummet med stormande steg. Vi fortsätter att dansa, laborera och utvecklas i vår mänskliga värld, men nu även i en virtuell verklighet. Från och med nu jobbar vi professionellt med scenkonst och danspedagogik. Läs vår blogg där vi uppdaterar vår konstnärliga process och våra pedagogiska metoder. På hemsidan får du information om workshops, events, föreställningar och dylikt. Besök även vår nystartade Facebook-sida Dagvatten.

Följ oss på vägen framåt!

Det ser ljust ut