TILLSAMMANS winter edition 2015 – over and out!

Ingen dag är sig lik, inte heller en danslektion. Fastän vi gjorde samma övningar med barnen varje dag under lägret så kan de ändå tolkas, utföras på ett nytt sätt eller kännas annorlunda att göra. När lägret var bara tre dagar lång var det inte heller praktiskt att göra nya saker varje dag. Vi tycker att när barn får upprepa samma moment hittar de en djup i det vad de gör och görandet blir direkt mycket roligare. Hoppas vi!!

Vi danspedagoger lär oss också nya saker varje gång vi undervisar. Vi kan till exempel testa och undersöka nya pedagogiska metoder för att kasta om dansmaterialet vi lär ut till eleverna. Då kan de också få en ny synvinkel till görandet. Men det är sällan vi lär ut enbart dans utan vi får även lösa olika konflikter som händer under lektionernas gång. Vi möter nya situationer som krävs ett öppet sinne och en snabb problemlösningsförmåga och det är endast genom erfarenhet vi kan bli bättre på det vi gör. Varje dag får vi faktiskt någonting nytt att tugga på vilket gör vårt arbete oerhört intressant!

Nu är dansprojektet TILLSAMMANS slutfört för den här gången. Vi lämnade bakom oss glada danssugna barn som längtar efter sommaren då vi kommer igen. För mig känns det väldigt annorlunda att dansa tillsammans med barn som inte får sin dansdos varje vecka som flera jämnåriga i Stockholm gör. Det är alltid fint att känna att det vad jag gör är viktig och värdefullt!

Tack för den här gången Grums, vi ses snart igen!

Disco! Lyssna in rytmen

Lövdansen Spegla kompisen

IMG_7425 IMG_7440

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *